Algeriet er et nordafrikansk land, hvor couscous anses for at være nationalretten. Denne ret er en klassisk algiersk ret, hvor kylling og grøntsager krydre den kendte couscous. Madkulturen i Algeriet er kendt for at danne rødder i det tyrkiske, arabiske og franske køkken. Spidskommen, koriander, paprika, kanel, mynte, fennikel og hvidløg er kendte krydderier i algeriske køkken og er også ingredienser i denne ret. Couscous er den mest brugte ingrediens når du laver mad efter de algeriske traditioner. Denne couscous ret er en god hverdagsret, der er nem at tilberede. Vi giver den 3 ud af 5 stjerner.

Ingredienser

 • Hel kylling
 • Couscous 500 g
 • Kikærter (1. dåse)
 • 3 løg
 • 5 kartofler
 • 2 squash
 • 1 aubergine
 • 1 rød peber
 • 2 gulerødder
 • Hønsebouillon
 • Tomatpure’
 • Krydderiblanding (2 spiseskefuld> salt, karry, korianderfrø, ingefær, sort peber, spidskommen, fennikelfrø)

Fremgangsmåde

Tilbered couscous efter pakkens anvisninger og tilføj lidt smør

Klargør løgene og blend dem. Tilbered alle grøntsagerne ved at skære dem i tern. Tilføj 200 – 300 ml vand i en stor gryde og kom alle grøntsagerne deri sammen med løgene, kikærter, krydderiblandingen og hønsebouillon. Krydderiblandingen skal køres gennem en morter

Pil skinnet af den hele kylling og pater den. Kom den i gryden sammen med grøntsagerne og kog det op. Lad det simre i 15-20 min sammen med en god klat smør.

Vores vurdering:

Couscous-retten er en klassisk nordafrikansk en af sin slags. Den er ikke på højde med Arubas lækre oste-ret eller den Indonesiske Soso-ret. Men det er en let lavet ret, der giver nordafrikansk krydderi på hverdagen. Derfor giver vi den 3 ud af 5 stjerner.