Picante de Pollo
(Serveres med Chuño phuti, der forberedes dagen før)

Dette kunne være et bud på Bolivias nationalret, der stammer fra den vestlige del af landet. Den har en karakteristika af meget krydret kylling blandet med en mere sødelig oste/kartoffelmasse. Det kan anbefales ikke at bruge for meget ost til din chuño phuti eller en mere saltet ost for at undgå den kvalmende fornemmelse.

Ingredienser: 

1 kylling
250 g frosne grønne ærter
4 kartofler
250 g ris
4 cayenne pepper
3 løg
4 hvidløg
1 bundt frisk persille

Olivenolie
Salt
Pepper
Stødt spidskommen

Tilhørende Chuño phuti (kan erstattes af kartofler)

250 g kartoffelmel
1 løg
1/2 tomat
3 æg
150 revet ost

Vand
Salt
Olivenolie

Tilberedning:

Kyllingen
Kog kyllingen i 20 min sammen med kartofler og lidt salt.
Tilsæt de frosne ærter og kog i yderligere 40 min med jævne omrørringer.

Ris
Svits risene i olie mens du rører i ca. 5 min. Når de er gylden-brune tilsættes vandet, så de er helt dækket og lad dem koge under lav varme indtil de er bløde. (ca. 25 min) Tilsæt mere vand hvis nødvendigt.

Cayennesauce
Fjern frøene fra cayenne-pepperne og blend det sammen med 150 ml vand, så det bliver til en tyk sauce. Tilsæt gerne lidt stødt cayenne-pepper hvis du har det.

Hak løg og hvidløg og kom det i en wok-gryde til det er gylden-brun (tilsæt lidt vand hvis det er ved at brænde på). Sæt 3/4 af løg og hvidløg til side og lad 1/4 blive liggene i wok-gryden. Tilsæt nu cayenne-saucen.

Nu skulle kyllingen gerne være færdig. Pater den og kom den og ærterne i wokgryden til cayenne-saucen og lad den simre i 5 min.

Chuño phuti

En dag før lægger man kartoffelmel i varmt vand

Næste dag deles kartoffelklumperne i 4 dele og koges i vand.

Hak løg og tomat og gør den revede ost klar. Svits løgene på en pande og kom herefter tomat i og steg i 5 min. Tilsæt nu æggene og rør igennem. Tilføj nu det kogte kartoffelmel og lad det simre i 5 min. Til sidst hældes den revede ost ud over og massen røres igennem i 5 min.

Kyllingen er nu færdig og lægges på en tallerken med lidt chili på toppen. Læg en passende chuño phuti og ris på tallerkenen og du er klar til Bolivias nationalret.