(3 stjerner)

Andorra nationalretten escudella minder om en sydeuropæisk pendant til den danske klarsuppe med mel- og kødboller. Andorra er et lille land klemt mellem landene Frankring og Spanien i det bjergrige område ved pyrenæerne. På en råkold og tør vinterdag i Danmark, vil denne nationalret passe godt ind ligesom den sikkert gør det i det bjergrige land i sydeuropa.

Ingredienser

2 kyllingebryst
250 g oksekød i tern
250 g svinekød i tern
3 stk. lufttørret skinke
250 kartofler
2 gulerødder
1 bundt icebergsalat
1 bundt bladselleri
1 dåse kikærter
8 pølser
1 bundt persille
2 æg
3 fed hvidløg
Lidt mælk
Lidt hvidt brød
mel
250 g Konkylie pasta

Fremgangsmåde

Kog de 2 kyllingebryst, oksetern, svinetern, lufttørret skinke i 1 liter vand sammen med kartoflerne og gulerødderne.

Kog i en anden gryde bladselleri sammen med icebergsalat i en’ L vand. Dette bruges som grøntsagsfond, der under den næste halve time hældes over i gryden med kødet.

Tag indmaden af de 8 pølser ud i en skål og blend det sammen med de 2 æg, persille, hvidløg, hvid brød duppet i mælk og lidt salt. Lav det til kødboller og vend det i lidt mel og læg så kødbollerne ned i gryden med kød.

Når begge gryder har kogt i en times tid eller til kødet er mørt tages selleri, salaten, gulerødder og kartofler fra og skæres i stykker som tilbehør til suppen.

Kog konkylie pasta som anmærket på posen og det samme ved kikærterne og læg dem ved siden ned til kødsuppen. Nu kan du servere!