UGALI (4 pers.)

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 2 tsk salt (groft)
  • 3 dl majsmel

Fremgangsmåde

Bring vand med salt i kog.

Majsmelet røres i lidt ad gangen uden at det klumper.

Skru ned til medium varme og rør ind til massen bliver meget tyk og slipper grydens sider.

Lad det køle lidt af.

Fugt hænderne og form det til en kugle.

 

Kål-salat (4 pers.)

Ingredienser

  • 1/4 Savoy-kål
  • 3 gulerødder
  • plantemargarine
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Steg hvidløget i plantemargarine.

Tilsæt kål og gulerødder. Lad det stå over medium varme i fem minutter ind til kålen er blød, men stadig med bid i.

Smag til med salt og peber.

Kenyansk gryderet (4 pers.)

Ingredienser

  • 200 g. kalvekød i tern
  • 2 store tomater
  • 1 squash, sliced
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 peberfrugt, i skiver
  • Oksebullion
  • Frisk koriander
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg på panden.

Brun kødet og lad det stå sammen med løgene ind til kødsaften begynder at svinde ind.

Tilsæt squash, tomater og peberfrugt. Læg låg over og lad det stå og simre lidt tid.

Tilsæt oksebullion og smag til med salt og peber. Lad det stå og simre fem minutter.

Sluk for varmen og tilsæt koriander.

 

Sådan spiser du retten:

Spis med fingrene. Ugalien kan “blødes op” med sovsen fra gryderetten.