Panama nationalretten må tildeles at være den bedste suppe indenfor nationalretter indtil videre. Suppen, kaldt Sancocho, er en kyllingsuppe, der bød på en opdagelse af grøntsagen Yuca rødder (også kaldt cassava eller maniok). Den kartoffel lignende rod, der er giftig i rå tilstand, giver suppen et fantastisk tvist af nøddesmag og pastinak samtidig med, at den smelter på tungen.

 

Ingredienser (4 pers):

4 stykker kyllingebryst
1 frisk koriander
3 hvidløg
1 stor løg
3 yuca
1 hønseboullion

Tørret oregano
Salt
Pepper
Olivenolie

Fremgangsmåde:

Marinade: Hak et strøg koriander (både stilke og blade). Hak 3 fed hvidløg og kom ned i en skål sammen med koriander. Tilsæt 3 teskefuld salt, 1 teskefuld oregano og lidt olivenolie og rør det hele sammen.

Læg de 4 kyllingebryster ud på en stor tallerken og gnid marinaden ind i kødet. Sæt herefter tallerkenen ind i køleskabet i 10 min.

Tilberedning af Yuca

Skæld yuca rødderne med en kartoffelskræller. OBS: Rødderne er giftige i rå tilstand igennem indeholdet af lidt cianid, der dog forsvinder under opvarmning. De kan afgive en smule væske der giver lidt kløe, så man kan med fordel bruge handsker. Når rødderne er skrællet skæres de i tern på 3 cm og sættes til side.

Suppen

Sæt en stor gryde over varme og læg den marinerede kylling ned i den. Svits kyllingen af i 5-7 min,

Hak det store løg og læg det i gryden sammen med 1/2 L fond lavet af hønseboullion. Lad nu suppen koge op indtil kyllingen er kogt igennem. Husk at skumme suppen.

Læg nu yuca-ternene i gryden og lad det koge i ca. 10 min. Det skal ikke koge for længe da rødderne ellers bliver melede.

Retten kan nu serveres og man kan med fordel servere det til hvide ris.