Poulet à la moambé

(3 stjerner)

Den Demokratiske Republik Congo har nationalretten Poulet á la Moambé som deres primære. Det er en velsmagende gryderet, der som så mange andre afrikanske retter, er simret på rød palmeolie. Denne gryderet kan bedst beskrives som kylling med peanut butter og minder lidt om danskernes 90ér ret “kylling i Cola”.

Ingredienser til Poulet á la Moambé

4. pers.

600 g. kylling
2 hakket løg
2 spiseskefuld rød palmeolie
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
2 spiseskefuld peanutbutter
1 boullion terning (grøntsag)
4 kopper vand
1 chili
1 lille ingefær
Salt og pepper

Tilbehør
Spinat
Madbananer

Fremgangsmåde

Varm en wok-gryde. Når den er varm svits palmeolien og tilsæt kyllingen, der skal brunes på begge sider (3-4 min på hver side). Tag kyllingen op og gem til senere. Tilsæt de to hakkede løg og 3 fed hvidløg. Når det er gyldent. tilsæt tomatpure, 1 dåse hakkede tomater, hakket chili, hakket ingefær og rør rundt i 5-10 min over medium varme. Tag herefter 2 deciliter af sovsen op i en skål og rør det op med peanutbutter. Tilsæt herefter kyllingen igen sammen med peanutbutterblandingen og boullionterningen, der er blandet op i 4 i kopper vand. Lad det stå i 30 min over mediumvarme eller indtil kødet er mørt.