Madagaskars nationalret hedder Romazava og er en kødret med masser af grønt. Nationalretten har masser af smag i gennem kødet og grøntsagerne, hvilket giver en god bund til eftersmagen af chili og ingefær.

Den ellers franskinspirerede madkultur i Madagasker bære mere præg af en pendant til en god wok-ret fra Asien når det gælder nationalretten Romazava.

Karakter: 3,5

Forberedelsestid: 2 timer.

Ingredienser: 

350 g oksekød i tern
350 g svinekød i tern
3 løg
5 hvidløg
1 spiseskefuld olie
5 cm revet ingefær
5 tomater
3 grønne chili
3 røde chili
2 stor bundt alamalaho (eller malabar spinat. Hvis ikke det brug andet grønt)

Ris som tilbehør

Fremgangsmåde

Tag en stor gryde og varm 1 spiseskefuldolie. svits herefter oksekød i tern i gryden og kom hakket løg og hvidløg derned. Når løget er gylden hældes koldt vand ned i gryden til det dækker kødet og lad det herefter simre i 30 min.

Læg nu svinekødet ned i gryden og lad det simre i yderligere 30 min

Husk at tilføje mere vand så det dækker kødet

Tilføj nu 5 frisk hakkede tomater, 3 hakkede grønne chili, 3 hakkede røde chili, 5 cm revet ingefær og lad det simre i 15 min.

Tilføj nu 2 bundt hakket alamalaho eller andet grønt. ca. 500 g. ialt og lad det simre i 5 min inden det serveres.