Malaysia som land er efter sigende en herlig fusion af nationaliteter, dialekter og religioner. Samme skønne blanding af forskellighed landet rummer, kommer også til udtryk i aftenens nationalret, Nasi Lemak, som giver en blandet smagsoplevelse af stærkt, sødt, salt og fisk!

Retten tager en del tid at lave, men særligt risene er en god oplevelse, som er værd forberedelsestiden. Desværre kan vi kun give retten en samlet karakter på 2,5, ansjoserne overdøver smagen for meget. Et tip er derfor at bruge færre ansjoser og evt. skære dem i stykker. Det tror vi, vil forbedre smagsoplevelsen væsentligt.

Ingredienser:

kokosmælk ris:

4 dl basmati ris
6 dl vand
200 ml kokosmælk
3 pandan blade (skruepalme)
Ingefær
3 skalotteløg
Lemongrass
1 tsk. sukker til at smage til med
2 tsk. salt til at smage til med

Chili ansjoser
1 kop olie
3 fed hvidløg
7 skalotteløg
150 ml chili paste (Sambal Olek)
3 tsk prawn paste
1 tsk salt
3 tsk sukker
3 rødløg skåret i skiver
1 dl tamarind pulp
3 dl. wand opløst i tamarind pulp

Andre ingredienser
hårdkogte æg
agurk i skiver
2 dl peanuts

Fremgangsmåde:

 

Kokosmælk ris:

Hæld 1/4 af de 200 ml kokosmælk op i en skål og tilsæt 150 ml vand og lidt salt. Rør rundt i væsken og hæld det ned til risene i en gryde.
Sæt gryden på svag varme og tilsæt nu hakket skalotteløg, lemongras, mast ingefær og tre pandan blade bundet sammen. Lad det koge i 15 min.

Chili ansjoser:

Sæt en wokgryde over varme og kom olie og prawn paste i gryden. Efter kort tid tilsæt nu blendet hvidløg og skalotteløg og varm op. tilsæt nu din chilipaste og ansjoser (steg ansjoserne gylden i en anden pande inden og læg nogle til side til snacks). Lad den simre i 15 min. Imens kom 3 tsk koncentreret tamarin uden kerne i en kop vand. Når der er gået 15 min kom herefter tamarin-vand ned i gryden. Lad chili ansjoserne simre færdig over de næste 10 min.

Tilbehør:
Kog æg i 14 min og skær dem i både.
Skær agurker i skiver
Hæld peanuts op i en varm stegepande og når de er gylden hæld lidt olie ud 0ver dem og tag panden væk fra kogepladen. Nu er du klar til at servere

Kilde: http://www.huangkitchen.com/nasi-lemak-coconut-milk-rice/