I aftes gik turen Down Under til Australien, hvor nationalretten er: Meat Pie. Vi havde begge tænkt, at nationalretten var noget med kænguru-kød. Men, da vi fik undersøgt sagen nærmere, fandt vi ud af at det var Meat Pie. En meget enkel og velsmagende ret.

Ingredienser:

  • Butterdej
  • 500 g. oksekød
  • 1 løg (hakket)
  • 1 cup vand (amerikanske mål – svarer til 2,5 dl)
  • 2 oksebullionterninger
  • 1/4 cup ketchup
  • 3 spsk. mel
  • peber
  • 2 tsk Worcestershire Sauce
  • 1/2 tsk oregano
  • revet muskatnød

Fremgangsmåde

  • Brun de hakkede løg i lidt olie eller smør
  • Brun oksekød
  • Tilsæt oksebullion, ketchup, vand (3/4), worcestershire sauce, oregano, peber og revet muskatnød
  • Lad det simre i 15 minutter under låg
  • Bland mel med det resterende vand, så du får en jævning. Tilføj det til kødet og lad det køle af
  • tænd ovenen på 220 grader (alm. ovn)
  • Smør en tærteform og læg butterdej i bunden og langs kanterne
  • Tilføj kødfyldet
  • Dæk tærten med butterdej. Sørg for at smørre kanterne med mælk eller et pisket æg, så “låget” kan sætte sig fast.
  • Pres kanterne ned med en gaffel
  • Pensel hele tærtelåget med mælk eller sammenpisket æg
  • Bages i ovnen ved 220 grader i 15 minutter
  • Sæt temperaturen ned til 180 grader og bag i yderligere 20 minutter. Vores ovn bager meget hårdt, så vi satte den helt ned til 150 grader.
  • Tag tærten ud, når den er blevet gylden

Tærten serveres med ketchup og grøntsager

Vores vurdering: 3 stjerner

En meget, meget simpel ret at lave. Yderst velsmagende, men ikke noget ekstravagant. Derfor giver vi den tre stjerner. En nem “hverdagsret” vi sagtens kan finde på at lave en anden gang, men som helt klart kræver lidt grøntsager eller salat som tilbehør 🙂

Rigtig god fornøjelse.