Argentina har flere madretter, der kan byde ind med at være deres nationalret. De har ikke en officiel nationalret, men Empanadas med en Balsamic chimichurri sauce er et godt bud. Indbagt kød med grøntsager og en krydret sauce til giver Empanadas en akustik smag af Argentina. Vi giver den

4 pers.

Ingredienser

Butterdej (Køb i supermarked eller bag selv)

400 g. hakket oksekød
3 løg
smør
2 spiseskefuld røget paprika
Chilipulver
2 bundt frisk Oregano
1 bundt persille
2 bundt forårsløg
3 æg
Spidskommen
Hvidløg
Grønne oliven
Olivenolie
Smør
Salt
Pepper
Balsamico olie
2 friske chilier

Fremgangsmåde Empanadas

Bland dit hakkede oksekød sammen med 2 spiseskefuld paprika, tilpas med chili, lidt spidskommen, salt og pepper.

Hak 3 løg og 3 fed hvidløg og brun i en gryde.
Kom kødblandingen ned i gryden og brun af.
Hak 1 bundt frisk oregano og 1 bundt forårsløg og kom ned i gryden når kødet er brunet.

Kog 2 æg til hårdkogte og slice i skiver
Slice oliven i skiver

Kom butterdejen ud på en bradepande og del i 4 dele. Indkapsel kødet, æg- og oliven i skiver i dejen og klem sammen i siderne med en gaffel.

Fremgangsmåde Balsamic chimichurri sauce

Bland følgende ingredienser sammen til en sauce:

Hak 1 bundt frisk oregano
Hak 1 bundt persille
Hak 2 chili
Balsamico olie
Salt og pepper
1. fed hvidløg
1 bundt forårsløg