Da danskerne i 2014 stemte om hvad, der skulle være Danmarks nationalret faldt valget på: Stegt flæsk med persillesovs. Den stegte flæsk vandt klart over klassikere som smørrebrød og hakkebøffer. Og ikke uden grund. Denne ret sender dig tilbage til mormors køkken – sådan på den gode måde.

En ret som vi kender alt for godt, men som vi alligevel mener skal med her på bloggen over nationalretter fra hele verden 🙂

Stegt flæsk

Det er overraskende simpelt at tilberede, så det er bare at finde din indre mormor frem, når du giver dig i kast med retten.

Ingredienser:

  • Flæsk i skiver
  • Kartofler
  • Sødmælk (4-5 dl)
  • Mel (2 spsk.)
  • Frisk persille
  • 1 økologisk citron
  • Smør (2 spsk.)
  • evt. muskatnød

Fremgangsmåde:

  • Salt flæsket på begge sider godt med groft havsalt
  • Læg flæsket på en varm pande. Vend først når det er brunt på den ene side.
    NB: Nogle vælger også at stege det i ovnen, og det kan jeg godt se fordelene i, hvis man vil undgå lugten, svineriet og spare lidt på fedtet :))
  • Kog kartoflerne
  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme
  • Tilsæt melet mens du pisker godt
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du pisker og pisker
  • Tilsæt hakket frisk persille
  • Smag til med saft fra en citron og lidt revet skal, salt, peber og evt. lidt revet muskatnød

For os var det en øjenåbner for mormorkøkkenet og tilsat en god portion nostalgi gav vi retten 5 stjerner ?

En lækker ret, hvis du vil have en simpel, men velsmagende mormor-ret på bordet.