Ude i det Caribiske hav, ligger en lille ø, Aruba, der af mange vil betegnes som et vestindisk paradisk. Øen tilhører stadig Holland, men vi har til trods for dette, valgt at betegne det som en selvstændig nationalret 🙂

Denne nationalret var utrolig velsmagende og tog ikke særlig lang tid at tilberede. Oplevelsen i at vende en “oste-skål” ud på tallerkenen, var et sjovt element. En meget velsmagende ret, vi gerne vil anbefale andre at give sig i kast med.

Keshi Yena

Ingredienser
1 stort løg
4 spsk smør
2 dl kogt kylling
1 stor tomat (pillet og hakket)
1 grøn peber (finthakket)
8 grønne oliven (skåret i skiver)
1,5 spsk hakket hvidløg
1 rød peber (finthakket)
1/4 dl rosiner
1 spsk sennep
1/2 dl. ketchup
1/2 tsk Worcestershire sauce
1 dl hakkede cashewnødder
1 spsk frisk timian (finthakket)
500 gr. gauda
olie
salt
peber

Fremgangsmåde

Smet smørret over medium varme
Sauter løg og hvidløg ind til det får en gylden farve
Tilsæt de resterende ingredienser undtagen osten
Læg skriver af goudaen rundt i en lille ildfast skål
Hæld kyllingen og grøntsagerne ned i “oste-skålen” og luk med et “låg” af ost
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter ind til osten er gylden på toppen.

Serveres med brød og lidt persille på toppen.